Quick-Indicator

Ook deze indicator gaat uit van het principe dat een bepaalde trend wordt bepaald door trendmatige bewegingen en door bewegingen die tegen die trend ingaan. Het gaat er om die laatste bewegingen te benutten om posities in te nemen. De beweging die vervolgens dan weer met de trend meegaat, zal er dan voor zorgen dat we winst- situaties gaan krijgen.

De Quick-Indicator bestaat uit twee lijnen waarvan de een snel is en de ander langzaam. Daarbij worden de volgende formules gehanteerd:

Snelle lijn: Avg (close, 3) – Avg (close, 10)

Bij de formule van deze snelle lijn wordt het 10 daags voortschrijdend gemiddelde afgetrokken van het 3 daags voortschrijdend gemiddelde en van deze lijn wordt vervolgens een 16 daags voortschrijdend gemiddelde gemaakt met als formule:

Langzame lijn: Avg (snelle lijn, 16)

Uiteraard geeft ook deze indicator weer koop- en verkoopsignalen die eenvoudig afgelezen kunnen worden. Een koopsignaal ontstaat wanneer de langzame lijn voor het eerst weer boven de nullijn is gekomen, terwijl de snelle lijn nog onder de nullijn ligt en een kromming maakt naar boven. Dit is het meest duidelijke koopsignaal.

Een verkoopsignaal ontstaat wanneer de langzame lijn voor het eerst weer onder de nullijn is gekomen, terwijl de snelle lijn nog boven de nullijn ligt en een kromming maakt naar beneden. Dit is het meest duidelijke verkoopsignaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.